Obyvateľom mesta sa predstavilo umelecké teleso Virtuosi di Praga

23.09.2008 Humenné

Humenné 23. septembra (TASR) - V rámci medzinárodného hudobného festivalu Pontes 2008 - Mosty medzi mestami sa dnes v Rímskokatolíckom kostole Všetkých svätých v Humennom predstavilo Humenčanom už známe umelecké teleso ...
\"V rámci výnimočného koncertu sa dnes predstavila aj sopranistka Mária Hanyová a gitaristka Miriam Rodriguez Brüllová, \" uviedla pre TASR Michaela Plitková z Mestského kultúrneho strediska v Humennom. Dodala, že Mária Hanyová je od roku 2007 poslucháčkou VŠMU v Bratislave, v triede profesora Petra Mikuláša. Pravidelne vystupuje na festivale Kultúra bez hraníc a úspešne absolvovala predspievanie v Štátnej opere v Banskej Bystrici a v Národnom divadle v Prahe. Jej doterajším najväčším úspechom je prvenstvo na Medzinárodnej speváckej súťaži Mikuláša Schneidra Trnavského v roku 2008.
Miriam Rodriguez Brüllová ukončila magisterské štúdium pod vedením špičkového gitaristu Alvara Pierriho. Postgraduálne štúdium absolvovala vo Viedni. Je iniciátorkou a umeleckou riaditeľkou medzinárodného hudobného festivalu Bratislavská komorná gitara. Na koncerte zazneli aj árie J. L. Bellu, španielske piesne a Vivaldiho koncert pre gitaru a sláčiky.
Nad 13. ročníkom festivalu má záštitu prvá dáma ČR Lívia Klausová a český minister kultúry Václav Jedlička. Okrem Česka a Slovenska sa do festivalu zapojili aj Čierna Hora, Chorvátsko, Srbsko, Rakúsko a Nemecko.
Slovenským milovníkom hudby je venovaných deväť koncertov. Tie už odzneli v Bardejove a Vranove nad Topľou. Umelci sa ďalej predstavia v Košiciach, Spišskom Podhradí, Ružomberku, Banskej Štiavnici, Bojniciach a v Bratislave. Festival vyvrcholí spoločným vystúpením umelcov - zástupcov miest UNESCO v pražskom Rudolfine.
 

Vyberte región